Oorzaak koude vloer

U loopt door uw huis heen en kan er niet omheen; die koude voeten! Zelfs de verwarming hoger zetten helpt niet. Hoe krijgt u die vloer nou warmer? 

MBD Noord heeft de oplossing voor dit probleem.

Wat is nou precies de oorzaak van de koude vloer in uw woonkamer?

Met simpele natuurkunde komen we snel achter de oorzaak; de kruipruimte. Een niet of slecht geïsoleerde kruipruimte zorgt voor de afkoeling van uw vloer. 

Immers; warme lucht stijgt op en maakt dan plaats voor koudere lucht. Van nature hangt kou dus altijd aan de grond. Dit komt omdat warme lucht uitzet en begint te stijgen, koude lucht zakt juist naar beneden.

Nog een stukje natuurkunde: koude lucht trekt vocht aan. Wanneer je een slecht geïsoleerde kruipruimte hebt, zal al koude lucht van de woning naar de kruipruimte zakken. De kruipruimte zal vocht gaan aantrekken wat uiteindelijk gaat condenseren.

Waterdamp zal de hele woning kouder maken, dat begint met de afkoeling van uw vloer.

De beste oplossing is simpeler dan u denkt

Hoe pak je zo’n natuurlijk oorzaak nou effectief aan? MBD Noord gebruikt hiervoor de Tonzon methode; een combinatie van bodemisolatie en vloerisolatie. De meest klimaateffectieve kruipruimte isolatie oplossing.

Oorzaak koude vloer met doorsnede van kruipruimte

Zo ziet onze complete vloerisolatieoplossing eruit. Met luchtkussen isoleren wij uw vloer en met een hydrofolie dekken wij de bodem onder uw woning af. 

Bodemfolie + hydrofolie

Nog steeds worden huizen op een koud gat in de grond gebouwd. Daarom is de grootste bron van kou en vocht de grond onder uw huis. Waterdamp stijgt continu op vanuit de zandlaag.

Dit zorgt voor een veel te hoge luchtvochtigheid in uw woning, met alle gevolgen van dien. Denk aan schimmel, slijtage en vocht. In regenachtige periodes kan de luchtvochtigheid tot wel 80% oplopen.

De meest ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 40% en 60%. Dit zorgt voor een betere leefomgeving, minder warmteverlies en een langere levensduur van de woning zelf.

Hoe gaan wij te werk? Wij brengen een stevig bodemfolie in combinatie met hydrofolie op de bodem van de kruipruimte aan. Het condensatieproces vindt dan alleen nog plaats onder de bodemafdekking en daarmee is de invloed van vocht in de kruipruimte minimaal.

Reflecterende luchtkussens

Zoals gezegd, is de kruipruimte de koudste plek in uw woning. Om te voorkomen dat de warme lucht in uw woning in contact komt met de kou uit de kruipruimte, hangen wij de luchtkussens op aan de onderkant van uw vloer. Zo wordt de warme lucht terug gereflecteerd.

Stroming van lucht veroorzaakt kou, vocht en tocht. Met de reflecterende luchtkussens in uw kruipruimte stopt de luchtstroming.

MBD Noord denkt graag met u mee

Heeft u last van koude voeten? Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw woonsituatie?

MBD Noord is een vertrouwd adres als het gaat om isolatie en energiebesparing. Wij komen graag langs. We bekijken en inventariseren uw woonsituatie en geven in een persoonlijk gesprek een passend advies.

Begin met besparen