Top vakwerk

15 april 2022

Prima vakwerk geleverd.Michel komt de afspraken na en denkt met je mee.

Henk

Isolatie kruipruimte, 17 oktober 2021

17 oktober 2021

We zijn zeer tevreden over de werkzaamheden en het resultaat van het isoleren van de kruipruimte onder de vloer.

Een vakkundig team en we merken direct dat de kamer warmer is.

Els Sandijck

Respect voor de mensen van MBD Noord.

9 juni 2021

Bij de voorbereidende werkzaamheden in de kruipruimte door de werkers van MBD lekkage geconstateerd , wat door een loodgieter is verholpen maar die heeft verzuimd de rotzooi (plas rioolwater) op te ruimen. Wat dus door de mensen van MBD is gedaan . Terwijl de loodgieter in een gespreid bedje kwam: folie op bodem . Hij kon bij wijze van spreken in zijn goeie pak de kruipruimte in. Michel Boer denkt mee en heeft me allerlei adviezen aan de hand gedaan over het isoleren van mijn huis. Ik ben bijzonder tevreden.

Hannie Roerink

effectieve vloerisolatie en een prettig bedrijf

29 januari 2021

Inmiddels is het ruim een half jaar geleden dat wij door MBD Noord vloerisolatie (en bodemfolie) lieten installeren. Het adviseren over de isolatie verliep op een heldere, zakelijke en prettige manier. Ook het aanbrengen van de isolatie is op een goede en prettige manier verlopen. Het contact met de mensen van MBD was steeds goed. Nadat het werk gedaan was, werd alles opgeruimd achtergelaten. Prima. We kregen ook een serie foto’s van het in de kruipruimte aangebrachte isolatie- en foliemateriaal, zodat je kunt zien wat er gebeurd is.

We schrijven deze recensie nu pas, omdat we wilden afwachten of we in de winter ook een merkbaar effect zouden hebben van de vloerisolatie, zoals een groter wooncomfort. Dat is natuurlijk niet makkelijk op het gevoel te beoordelen. Maar nu we inmiddels toch diverse wat koudere weken hebben gehad, denken we zeker een effect te merken, bijvoorbeeld in de vorm van minder/geen last van koude voeten. Kortom, zowel de vloerisolatie als MBD Noord zijn wat ons betreft aan te bevelen.

Henk

Goed bedrijf!

12 januari 2021

Uitgebreide en duidelijke informatieverstrekking door Michel. Het aanleggen van de vloerisolatie, bodemfolie en de na-isolatie van de luchtverwarmingskanalen is naar volle tevredenheid uitgevoerd. Het leuke team van MBD-Noord gaf telkens een update over de voortgang van het werk.

Na afronding van de klus werden foto’s getoond van de aangebrachte isolatie.

Dit bedrijf is een aanrader!

Jan

Dak isolatie

16 december 2020

Heel prettig bedrijf om samen mee te werken. Makkelijk in de communicatie, komen afspraken na en maken hetgeen waar wat ze beloven! erg fijn.

Sandra Kooistra

Zeer tevreden

20 november 2020

Alles keurig afgewerkt, nette en hardwerkende medewerkers, aanrader!!!!!

F. van Ossenbruggen

We zijn erg blij met de vloerisolatie en de prettige manier van werken van MBD Noord

11 november 2020

Wij wilden onze betonvloer van de woning graag geïsoleerd hebben en kwamen uit bij MBD Noord. Behalve dat we waarde hechten aan bedrijven uit de nabije omgeving waren we ook blij met het advies dat Michel ons gaf over de mogelijkheden van isoleren. Het advies is eerlijk en oprecht en hij belooft geen wonderen. Met een kruipruimte die in de wintermaanden nogal eens onder water kon komen te staan en vaak vochtig was hebben we besloten de vloer te voorzien van PXA Isolatie in combinatie met een bodemfolie. Hoewel het bij dit systeem niet onoverkomelijk is dat er onder de bodemfolie alsnog water staat, hebben we besloten dat we dit liever wilden voorkomen. In goed overleg met Michel hebben we zelf een pompvoorziening met niveau sensoren gemaakt die de vloer ook in de natte maanden zo goed als droog moet kunnen houden. Hierbij was het van belang dat we al rekening hielden met de aan te brengen bodemfolie die ook deels tegen de zijkant van de muren zou worden opgetrokken. Dit om te voorkomen dat indien er toch nog water zou kunnen komen te staan dit in ieder geval niet op de bodemfolie terecht komt. Omdat de werkvloer op de bodem van de kruipruimte vrij ruw was is onder de bodemfolie ter bescherming nog een simpele noppenfolie aangebracht.

Bij de voorinspectie constateerde Michel hij dat er zwam zat in de bij de bouw (begin jaren 70) achtergebleven bekisting dat is gebruik bij het storten van de vloer. Ook hierbij heeft hij ons van goed advies voorzien en ons op weg geholpen om dit door een specialist te laten verwijderen, waardoor het verder ook geen schade meer kan aanrichten. MBD zou de ventilatie van de kruipruimte al verbeteren, maar heeft deze werkzaamheden naar voren getrokken om te zorgen dat de ventilatie voor zwambestrijding op orde was om de hinder hiervan te bepreken. Een mooi voorbeeld van meedenken met de klant!

Nu stond het team van MBD niets meer in de weg om de werkzaamheden uit te voeren. Het team werkt netjes, is erg vriendelijk in de omgang en houdt je goed op de hoogte van de voortgang en eventuele bijzonderheden die ze tegenkomen in een ruimte waar je zelf niet of nauwelijks komt. Zo hebben ze de gehele kruipruimte ontdaan van achtergebleven oude leidingen en andere troep. Ook is nog een foute aansluiting ontdekt die hiermee ook gelijk kon worden hersteld. Naast de vloerisolatie en bodemfolie zijn de bestaande geïsoleerde cv leidingen voorzien van bandagefolie en is de buisisolatie die op een aantal plekken ontbrak weer hersteld. Na afloop van de werkzaamheden heeft MBD een heldere en goed onderbouwde factuur opgesteld en die daar waar nodig toegelicht. Ook regelt MBD Noord gelijk de nodige bewijsmiddelen voor een eventuele subsidie.

Kortom we zijn erg tevreden met de verrichte werkzaamheden. De vloer is duidelijk een stuk warmer geworden aan de voeten en draagt dus direct bij aan ons leefcomfort.

Fam. Groenendal

Michel denkt goed mee en stelt zich heel dienstverlenend en kundig op. Zijn medewerkers zijn vriendelijk, werken snel en netjes.

9 november 2020

We waren al een tijdje op zoek naar mogelijkheden om onze vloerisolatie te verbeteren. Ondanks de EPS-isolatie onder het beton, voelde de vloer toch nog wel koud aan. Daarnaast merkten we dat de vochtigheid onder de vloer hoog was en dat de EPS-isolatie vol met druppels hing. Om dit probleem te verhelpen, dachten we aan TonZon. Echter, met een werkhoogte van 45 cm zou het spannend worden. Michel deed een quickscan en zag wel mogelijkheden. Helaas bleek tijdens het aanbrengen van de bodemfolie dat de werkhoogte te laag was voor Tonzon-toepassing. Hij bood als alternatief Isobooster PXA aan. Een warmte-reflecterende meerlaagse folie. Voorwaarde was wel dat de luchtvochtigheid in de kruipruimte laag genoeg was zodat na het aanbrengen praktisch alle ventilatieopeningen gedicht konden worden. Zo werd onze kruipruimte een bijna luchtdichte ruimte waarbij de warmte vanuit de vloer de kruipruimte opwarmt zodat uiteindelijk de vloer ook hogere temperaturen behaalt. Dit lijkt te werken, maar de echt koude dagen moeten nog komen. De kruipruimte is iig een stuk droger. Michel en zijn team hebben zich flexibel, klantvriendelijk en professioneel opgesteld. Prima om ze over en onder de vloer te hebben.

Ramses Kemperman

Super goed bedrijf voor vloerisolatie

12 oktober 2020

Erg tevreden over de vloerisolatie van Tonzon door MBD Noord. Doordat er al bodemfolie was gelegd door iemand anders, kreeg ik 3 verschillende mogelijkheden aangeboden van MBD Noord, voor een betere vloerisolatie. De communicatie is erg goed en ook de afspraken zijn helder en duidelijk. Er wordt zeer netjes gewerkt. Ik kan MBD Noord iedereen aanbevelen.

Paula

Vloerisolatie

28 september 2020

Eerste contact met MBD Noord was februari 2020, Michel neemt de tijd voor je, denkt mee en geeft goede tips en advies.

Door lekkage onder de vloer en corona is de isolatie pas in september geplaatst. Vriendelijke mensen die meedenken en goed werk leveren en ze komen nog een keer apart terug, omdat er nog een kabel onder de vloer gelegd moet worden en ze het daarom niet verstandig vonden om onder de meterkast de isolatie al aan te brengen.

Top bedrijf, aanrader.

Sietse van Zonneveld

Hele goede ervaring

7 juli 2020

Op dinsdag 7 juli 2020, vloerisolatie laten aanbrengen door twee toppers van MBD Noord. Kwaliteit geleverd, netjes in de omgang en eerlijk in advies. Ook de eerste ontmoeting met Michel was direct goed, no nonsens en correct.

Mocht u isolatie overwegen, MBD Noord nemen !!!!!

R.J. Miller

Zeker een aanrader!

29 juni 2020

Nog geen idee wat we aan stookkosten gaan besparen, want de vloerisolatie zit er nog naar net in, maar wàt een prettig team om in je huis aan ‘t werk te hebben. Er wordt snel, netjes en in een goede sfeer gewerkt. En dat met dat zware werk. Complimenten voor het hele team! Zeker een aanrader!

J.J. van Dijk

Erg goede ervaring

29 juni 2020

Erg goede ervaring. Heldere communicatie. Netjes afgeleverd werk. Een aanrader!

Arjen

Kruipruimte isolatie

23 juni 2020

29 mei is bij mij de kruipruimte geïsoleerd, begin mei is de oranje folie op de bodem van de kruipruimte neergelegd. Ze konden toen nog niet verder, omdat de kruipruimte te nat was. Dit viel te verwachten, omdat ik in februari 6000 liter water uit de kruipruimte heb gepompt. Kruipruimte staat direct in contact met het grond water en dus ligt er veel klei. Toen heb ik (zoals je ook kan zien in een informatie filmpje) een bordje met klei op de bodem gelegd om te kijken of dit bij mij ook werkte. Nou dat deed het, een paar weken nadat het oranje folie was gelegd was de klei kurk droog. Toen ze om 29 mei deel 2 van de Tonzon isolatie kwamen doen, had ik een droge kruipruimte. Een houtenbalk die eerst donker van kleur was, was nu licht van kleur. Het nu natuurlijk nog geen herfst of winter dus of de vloer echt warmer is weet ik nog niet. Maar de de kruipruimte is nu mooi droog. Dus de water kou die ik eerst had, is hoogst waarschijnlijk verdwenen. Dus ik verwacht dat ik straks in de herfst en de winter warme voeten heb.

Ik ben zeer tevreden over MBD noord. De Tonzon is zeer netjes aangelegd en voor mijn subsidie aanvraag hebben ze duidelijk foto’s gemaakt.

Duidelijke communicatie vooraf en tijdens het aanleggen van de Tonzon. Wanneer er in de toekomst iets in de kruipruimte moet gebeuren hebben ze aangeven dat ik kan bellen, zodat zij ruimte kunnen maken. En de Tonzon isolatie niet kapot gemaakt word.

Iedereen MBD noord erg bedankt voor de geleverde service. Wanneer we weer koude dagen hebben gehad schrijf ik weer een review over het effect in de herfst en de winter.

Noreen Bons