Met vloerisolatie kunt u tot wel 40% op uw stookkosten besparen. Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft over vloerisolatie.

 

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is het isoleren van de onderkant van de vloer. Dit gebeurt dus vanuit de ruimte onder uw vloer. Vloerisolatie voorkomt dat warmte via uw vloer in de koudere kruipruimte verdwijnt. Bij een goede isolatie zal het comfort in uw huis toenemen en uw energierekening dalen.

 

Hoe werkt vloerisolatie?

Vloerisolatie werkt net zoals andere vormen van isolatie. Bij isolatie wordt de geleiding van warmte gestopt door een isolerende laag aan te brengen tegen de onderkant van de vloer. Deze isolerende laag bestaat uit isolerende kussens die wordt gecreëerd met een folie.

 

Wat doet vloerisolatie?

Bij het isoleren van de vloer wordt in werkelijkheid een extra laag aangebracht onder de vloer. Dit wordt gedaan met luchtkussen- of hydrofolie. Het extra laagje voorkomt dat warmte via uw vloer in de koudere kruipruimte verdwijnt. Dit zorgt ervoor dat de koude vloer verdwijnt en dat de stookkosten lager zullen zijn.

 

Wat is de oorzaak van koude vloer?

Het hebben van koude voeten kan verschillende oorzaken hebben. Een  van de meest voorkomende oorzaken is een slecht geïsoleerde vloer. Een slecht geïsoleerde vloer voelt in de winter en herfst maanden koud aan. Dit kun je controleren door simpelweg je hand op de vloer te leggen. Voelt deze koud aan? Dan kan het zijn dat de vloer slecht geïsoleerd is.

 

Waarom heb ik koude voeten in huis?

Het hebben van koude voeten in huis kan verschillende oorzaken hebben. Een van de oorzaken kan een vloer zijn die niet of slecht geïsoleerd is. Met een slecht geïsoleerde vloer zorgt de koude lucht vanuit de kruipruimte ervoor dat de temperatuur van de vloer daalt.  Als je met sokken of blote voeten over de vloer loopt is het natuurlijk logisch dat dit koud zal aanvoelen. Dit is niet bevorderlijk voor het wooncomfort.

 

Wat kost vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie hangen af van verschillende factoren. Natuurlijk speelt ermee hoeveel oppervlakte geïsoleerd moet worden, maar ook de hoogte van de kruipruimte.Tijdens het eerste gesprek zullen deze factoren meegenomen worden en daarna wordt er een offerte op maat gemaakt.

Daarnaast hebben we wel richtprijzen opgesteld. 

Oppervlakte:       Richtprijs:

35m2                    €1495,-

40m2                    €1650,-

45m2                    €1795,-

 

Kan vloerisolatie zonder kruipruimte?

Voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal moet een kruipruimte aanwezig zijn. Een kruipruimte moet rond de 40 centimeter hoog zijn. Mocht deze lager zijn, dan kan er worden gekeken naar bodemisolatie. Tijdens het eerste gesprek kijken we samen met u naar de beste oplossing.

 

Hoeveel bespaar ik met vloerisolatie?

MBD Noord maakt gebruik van luchtkussen- en hydrofolie. Deze methodes komen als beste uit de test. Met goede vloer- en bodemisolatie kan per jaar 40% worden bespaard op vaste lasten.

 

Kan vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming?

Bij vloerverwarming kan het isoleren van een vloer een wereld van verschil maken. Een goed geïsoleerde vloer kan voorkomen dat de warmte terugvloeit in de kruipruimte of bodem van het huis.  Door dit warmtelek te stoppen, stookt u veel efficiënter en neemt het comfort in huis nog verder toe.

 

Is mijn woning geschikt voor vloerisolatie?

Niet alle huizen zijn geschikt voor vloerisolatie. Appartementen die niet op de begane grond zijn gevestigd kunnen niet worden voorzien van vloerisolatie. Voor het aanbrengen van isolatiemateriaal moet een kruipruimte aanwezig zijn. Tijdens het eerste gesprek zal de kruipruimte worden bekeken.

 

Wat is het verschil tussen vloer- en bodemisolatie?

Vloerisolatie wordt vaak samen genoemd met bodemisolatie, maar dit zijn twee verschillende soorten vormen van isolatie. Bij het isoleren van de vloer wordt er isolatiemateriaal geplaatst tegen de onderkant van de vloer. Hiervoor is een kruipruimte nodig. Bij bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal geplaatst op de bodem. Mocht er in een huis geen kruipruimte aanwezig zijn, kan alleen bodemisolatie worden gebruikt.

 

Kan ik subsidie krijgen voor het isoleren van mijn huis?

Voor het isoleren van een huis kunnen verschillende subsidies worden gebruikt. In veel gevallen bieden gemeenten ook regelingen aan voor het installeren van isolatievormen. Voorbeelden hiervan zijn leningen of ondersteuning bij een collectief inkoop initiatief.  Voor specifieke regelingen in uw gemeente kunt u het beste de site van de Rijksoverheid en de gemeente raadplegen.

 

Benieuwd naar wat vloerisolatie kan betekenen voor u? Neem gerust contact met ons op.

 

Adviesgesprek aanvragen