Vloerisolatie kruipruimte Groningen

De beste vloerisolatie kiezen kan lastig zijn. Door de verschillende producten en technieken raak je snel het overzicht kwijt. Hoe kom je van die koude vloer af?

MBD Noord biedt de meest klimaat effectieve oplossing. Wij bieden u een Rd waarde 3,8 en een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Dit zorgt voor meer wooncomfort, lagere stookkosten en een gezonder leefklimaat.

Alle producten die op de bodem van de kruipruimte worden geplaatst vallen onder bodemisolatie. Wordt een product tegen de onderzijde van de vloer aangebracht dan is het vloerisolatie. Beide producten hebben verschillende eindresultaten. Benieuwd hoe ons materiaal zijn werk doet?

Neem contact met ons op

Vloerisolatie aanbrengen

Stap 1: Bodemisolatie

Bodemisolatie is de basis voor een gezond leefklimaat. In veel Nederlandse woningen heeft de vochtige aarde in de kruipruimte directe invloed op het leefklimaat in huis. Ongedierte, schimmels en extra onderhoud zijn hier het gevolg van.

De aanbevolen luchtvochtigheid in een woning zit namelijk tussen de 40 en 60%. Zonder bodemisolatie zit dit percentage rond de 80% of soms zelfs nog hoger. Bodemisolatie is de beste oplossing om het klimaat in huis te reguleren.

Hoe gaan wij te werk? Wij brengen een stevig bodemfolie in combinatie met hydrofolie op de bodem van de kruipruimte aan. Het condensatieproces vindt dan alleen nog plaats onder de bodemafdekking en daarmee is de invloed van vocht in de kruipruimte minimaal.

  • Lagere luchtvochtigheid
  • Een verbeterde de levensduur door een drogere omgeving
  • Behoudt van hoogte in de kruipruimte
  • Schone werkvloer bij toekomstige werkzaamheden
  • Zeer beperkte kosten ten opzichte van andere bodemisolaties
Detailshot vloerisolatie

Stap 2: Vloerisolatie

MBD Noord biedt vloerisolatie aan in de vorm van reflecterende luchtkussens. Dit is een isolatiemateriaal dat alle vormen van warmtetransport aanpakt. Dit voorkomt luchtstroming onder uw vloer. Een stilstaande luchtlaag voorkomt afkoeling. In combinatie met onze bodemisolatie bieden wij de meest klimaat effectieve vloerisolatie ter wereld.

Warmte gaat verloren door verschillende luchtstromen. De reflecterende luchtkussens pakt alle manieren van warmtetransport aan. Geleiding van warm en koud wordt voorkomen door het kunststof. Dit resulteert in een hoge isolatiewaarde van ten minste Rc 3,8. Dit kan hoger uitpakken.

  • Zeer effectieve isolatie bij houten vloer
  • Toepasbaar vanaf 30 centimeter bij hout
  • Toepasbaar vanaf 40 centimeter bij beton en EPS geïsoleerde woningen
  • Hoger jaarrendement dan veel andere isolatievormen
  • De meest klimaateffectieve vloerisolatie ter wereld.